26 آوریل, 2024
چگونه بفهمیم گوشی موبایل ما هک شده است ؟

چگونه بفهمیم گوشی موبایل ما هک شده است

چگونه بفهمیم گوشی موبایل ما هک شده است ؟ این روزها همه افراد گوشی هوشمند دارند. در واقع، این گوشی‌ها هستند که زندگی ما را اداره می‌کنند. تقریباً تمام اطلاعات مهم ما از حساب‌های کاربری گرفته تا تصاویر شخصی در گوشی قرار دارد. به همین دلیل، حفظ امنیت آن بسیار مهم است. در ادامه در فایل دی شما را با  شیوه‌های تشخیص هک شدن گوشی اندرویدی آشنا خواهیم نمود.

فهمیدن هک شدن گوشی اندروید با بررسی میزان مصرف باتری
اگر از خود می‌پرسید که علائم هک شدن گوشی اندروید چیست؟ باید بگوییم که یکی از واضح‌ترین نشانه‌ها میزان مصرف باتری است. اگر گوشی هوشمند شما بدون وصل بودن به شارژر، بی هیچ دلیلی داغ می‌کند، ممکن است به خاطر فعل و انفعالاتی باشد که دارد در پس زمینه آن اتفاق می‌افتد. حتی پیچیده‌ترین بدافزارها هم ردپایی از خود برجای می‌گذارند. پس بهتر است منوی مصرف باتری را بررسی کنید. برای این کار، ابتدا وارد Settings شوید. سپس Battery را انتخاب کنید و پس از آن Battery Usage را نگاه کنید.

در این قسمت به دنبال نرم‌افزارهایی بگردید که برایتان آشنا نیستند. تقریباً دیگر چنین مسئله‌ای اتفاق نمی‌افتد زیرا گوگل سیستم گسترده محافظتی Google Play Protect را برای بالا رفتن امنیت سیستم‌عامل اندروید ساخته است. با این حال، چک کردن آن زمان زیادی از شما نمی‌گیرد.

همان طور که در تصویر مشاهده می‌کنید، نرم‌افزار عجیب و غریبی با نام «۱۰۲۱۴» حدود ۴۰ درصد باتری را مصرف کرده است. بدافزار «Miscellaneous» از آن هم بدتر است و ۷۰ درصد باتری را خورده است!

در چنین حالتی یک کی‌لاگر (Keylogger) یا ویروسی وجود دارد که خود را در زیر چنین نام‌هایی پنهان می‌کند تا شما نتوانید آن را پیدا کنید. در این فهرست به هر برنامه‌ای که خودتان آن را نصب نکرده‌اید، مشکوک شوید. همیشه قرار نیست بدافزارها نامی مشکوک داشته باشند. اگر باتری به شکل عجیبی خالی می‌شود، بهتر است گوشی را ریبوت (Reboot) کنید یا اگر امکانش وجود دارد برنامه مشکوک را Uninstall کنید.

چگونه بفهمیم گوشی موبایل ما هک شده است ؟

نصب شدن اپلیکیشن‌ها به صورت خود به خودی، یکی از نشانه های هک شدن گوشی اندروید
یکی از راه های جلوگیری از هک شدن گوشی اندروید، تشخیص زودهنگام آن است. یکی دیگر از مهم‌ترین علائم تشخیص هک شدن گوشی اندروید، بررسی نرم‌افزارهایی است که روی آن نصب شده است. اگر برنامه‌ای در گوشی دارید که خودتان نصبش نکرده‌اید، فوراً به آن مشکوک شوید.

نرم‌افزارها و سایت‌های نامعتبر می‌توانند برنامه‌ای را روی گوشی شما نصب کنند و اطلاعاتتان را به شخص سومی بدهند. گاهی این گونه برنامه‌ها باتری زیادی استفاده نمی‌کنند اما باز هم می‌توانند آسیب برسانند و اطلاعاتتان را دریافت کنند. اگر با همچنین برنامه‌ای مواجه شدید، ما در ادامه از بین بردن هک گوشی اندروید را به شما آموزش می‌دهیم.

به Settings بروید. سپس وارد بخش Apps شوید. بعد از آن App Manager را باز کنید و به نرم‌افزارهایی که در آن بخش هستند، توجه کنید. اگر هر کدام از آن‌ها را نمی‌خواهید یا خودتان نصبش نکردید، آن را انتخاب کنید و Uninstall را بزنید.

توجه داشته باشید که شما تنها باید برنامه‌های مشکوک را آنیستال کنید. هیچ وقت به صورت رندوم اپلیکیشن‌ها را پاک نکنید زیرا این گونه کار خراب‌تر می‌شود. بعضی از نرم‌افزارها به صورت پیش‌فرض روی گوشی شما نصب هستند و ممکن است توسط شرکت آن نصب شده باشند. در نتیجه، حواستان باشد که چه چیزی را حذف می‌کنید.

البته در موبایل‌هایی که اندروید بالاتر از Android 8.0 دارند، ممکن است نرم‌افزارهایی از منابعی نامشخص روی دستگاه نصب شود. این تنظیمات می‌تواند به خاطر نصب برنامه‌هایی مانند بازی و… هم فعال شود اما گاهی برنامه‌های مخربی مثل Spyware و Malware هم از این طریق روی موبایل نصب می‌شوند.

 

برای این که ببینید این قابلیت در گوشی شما فعال است باید به Settings و سپس Security بروید. بخش Unknown sources را بررسی کنید. اگر این قسمت تیک خورده باشد یعنی فعال است و امکان این وجود دارد که نرم‌افزارهایی روی موبایلتان نصب شوند که از Google Play Store نیستند.

جلوگیری از هک شدن اندروید با بررسی میزان استفاده از دیتا
یکی دیگر از راه‌های فهمیدن هک شدن گوشی اندروید چک کردن Data Usage است. بسیاری از افراد اینترنت دیتای زیادی می‌خرند و به میزان مصرف خود از دیتا دقت نمی‌کنند؛ اما در صورتی که گوشی شما دچار مشکل شده است، بهتر است این اطلاعات را هم بررسی کنید. اگر موبایلتان ویروسی شده باشد، امکان دارد که این ویروس اطلاعات شخصی شما را از طریق نرم‌افزاری که دائماً در حالت اجرا است و با شخص سومی ارتباط برقرار می‌کند، به دیگری بفرستد.

برای چک کردن Data Usage ابتدا وارد بخش Settings شوید. سپس قسمت Connections & WiFi را انتخاب کنید. پس از آن Data Usage را انتخاب کنید و اطلاعات آن را ببینید.

اصولاً برنامه‌هایی مثل YouTube، Spotify و سایر سرویس‌هایی با استریم کردن در ارتباط هستند، دیتای زیادی مصرف می‌کنند. در صورتی که برنامه دیگری وجود دارد که دیتای زیادی مصرف کرده است، به آن مشکوک شوید. یک برنامه معمولی نباید به اندازه ۵ گیگابایت از اینترنت شما را در ماه مصرف کند. اگر برنامه موردنظر مشکوک است و جز نرم‌افزارهای ضروری گوشی شما نیست، آن را آنیستال کنید.

فهمیدن هک شدن گوشی اندروید با توجه به تبلیغات و پاپ‌آپ‌های عجیب
یکی دیگر از راه‌های جلوگیری از هک گوشی اندرویدی این است که به تبلیغات و پاپ‌آپ‌هایی که در موبایلتان می‌آید، توجه کنید. پاپ‌آپ‌ها در اشکال و اندازه‌های مختلف، به صورت تصادفی از سایت‌های گوناگون برای شما نمایش داده می‌شوند. تعداد آن‌ها آن قدر زیاد شده است که دیگر به دیدنشان عادت کرده‌ایم و اصولاً هم چیزی جز تبلیغی که محتوایی را نشان می‌دهد، نیستند. گاهی پاپ‌آپ‌ها می‌توانند دردسرساز شوند. همیشه مراقب نوع عجیب و غریبشان باشید و روی آن‌ها کلیک نکنید.

گوگل در چند سال گذشته تغییراتی را ایجاد کرده است تا از چنین اتفاقاتی جلوگیری کند. تمرکز این تغییرات بیشتر روی گوگل کروم در اندروید بود اما همچنان مواردی این چنینی دیده می‌شود. گاهی این پاپ‌آپ‌ها موجب ویبره رفتن گوشی یا حتی روشن شدن صفحه‌نمایش می‌شوند.

در صورت دیدن چنین مواردی به هیچ عنوان دکمه Remove را نزنید. مرورگر را به صورت کامل ببندید و گوشی خود را مجددأ راه‌اندازی کنید. به هیچ عنوان اطلاعات شخصی خود را در کادرها و بخش‌های مختلف آن وارد نکنید. هرگز اطلاعات کارت اعتباری خود را ننویسید.

فعال کردن تایید دو مرحله ای واتساپ

ما در فایل دی جدیدترین آموزش ها را برای شما فراهم نموده ایم

دیدگاهتان را بنویسید