خبرگزاری فرانسه در گزارشی به افتتاح نخستی رستوران اروپایی در قلب ایران یعنی شهر تهران پرداخته است و آن را به خاطر
توافق هسته ای می داند.
در این گزارش قید شده است که سرمایه گذاری این رستوران زنجیره ای سوشی با پیگیری دوساله تواسنته کارهای مربوط به
افتتاح اولین رستوران اروپایی در ایران را انجام دهد.
به گفتۀ این سرمایهگذار که فرانسوی نیر می باشد سال ۲۰۱۳ به ایران آمده و “عاشق” آن شده “دولت ایران به جلب دانش و
سرمایههای خارجی بسیار تمایل دارد اما موانع اداری خیلی زیاد است. برای هر کار وقت زیادی تلف میشود. مثلاً همکاری با
گمرک بسیار دشوار است”.
با این حال این سرمایه گذار فرانسوی رستوران سوشی در تهران به خبرگزاری فرانسه گفته در ایران “همه چیز به سرعتی
باورنکردنی در حال تغییر است”. او بار دیگر تأکید میکند که “من این کشور را دوست دارم و خوشحالم که شاهد این تحولات
هستم”.
به گفته این سرمایه گذار یکی از مشکلات بزرگ بر سر راه رستورانها، تأمین مواد اولیه است. “سوشیشاپ” با ۱۵۰ مؤسسه
مبادله دارد که اکثراً ایرانی هستند ولی ماهی تازه را سه بار در هفته از نروژ وارد میکند. آموری دولاسِر میگوید “یک سال
دوندگی لازم بود تا بتوانم سس ژاپنی به ایران وارد کنم”.
بنا به گزارش این خبرگزاری اروپایی با اینکه دولت روحانی برای جلب سرمایههای خارجی سخت تلاش میکند اما بر اساس
فهرست بانک جهانی، دشواری بازرگانی با ایران در سال جاری میلادی بیشتر شده است. بانک جهانی که هر ساله کشورهای
جهان را بر اساس “سهولت بازرگانی” طبقهبندی میکند، امسال ایران را در میان ۱۹۰ کشور، در رتبۀ ۱۲۰ قرار داده و در واقع
نسبت به سال قبل سه رتبه تنزل داده است.
بزرگترین و پیچیده ترین مشکل، همچنان بیاعتمادی بانکها و ترس آنها از آمریکاست. آموری دولاسِر میگوید: “وزارت اقتصاد
فرانسه فهرستی از بانکهایی به ما داد که آمادۀ همکاری با ایران هستند. ولی ما با هر کدام تماس گرفتیم، پاسخ منفی
دریافت کردیم. سرانجام یک بانک خصوصی کوچک، آنهم به این دلیل که هیچ ارتباطی با آمریکا ندارد، حاضر به همکاری شد”.
این سرمایهگذار فرانسوی میافزاید: “ما قصد داشتیم که چند مارک (برند) بزرگ را همزمان به ایران بیاوریم اما روی کار آمدن
دونالد ترامپ باعث شد که در برنامههای خود تجدید نظر کنیم”.
دیدگاهتان را بنویسید