مجله فایل دی : کوفته تبریزی یکی از معروف ترین غذاهای است که با حداقل تغییر در شیوه پخت، تقریبا در تمام خانوادههای تبریزی به یک روش آماده و طبخ میشود. مواد لازم برای تهیه کوفته تبریزی، روش پخت و فوت و فن کوزهگری (یا بهتر است بگوییم کوفتهپزی) برای آماده کردن این غذا را در ادامه برای شما بیان کرده ایم.
مواد لازم برای کوفته تبریزی
سبزی معطر : 250 گرم بصورت خرد شده
لپه : دو استکان
برنج : یک استکان
گوشت چرخ کرده : 300 گرم
نمک و فلفل : به مقدار لازم
تخم مرغ نپخته :یک عدد
تخم مرغ پخته :یک عدد
گردو : نصف استکان
زرشک : نصف استکان
پیاز : دو عدد
روش تهیه کوفته تبریزی:
لپه و برنج را میگذاریم تا بپزد، گوشت را با پیاز خوب میکوبیم بعد از اینکه لپه و برنج پخته شد به مخلوط گوشت مان اضافه می کنیم بعد از اینکه خوب کوبیدیم نمک و فلفل و سبزی را به آن اضافه کرده و با دست خوب ورز می دهیم.
بعد از آن تخم مرغ خام را به آن میزنیم و دوباره با دست خوب هم می زنیم. یکی از تخم مرغ های پخته را بر می داریم و مواد را دور آن می پیچیم تا اندازه ای که از قالب دستتان کمی بزرگتر شود.
کمی گردو و زرشک را برمیداریم و به دور آن مواد کوفته را می پیچیم.
مراحل تهیه سس کوفته :
پیاز را سرخ میکنیم ، رب را در آن سرخ میکنیم و بعد کمی زردچوبه می زنیم و آب می ریزیم تا خوب بچوشد
بعد از ده دقیقه جوشیدن کوفته ها را یکی یکی به کمک کفگیر در آن می ریزیم.
بعد از انداختن هر کوفته صبر کنید آب که دوباره به جوش آمد کوفته بعدی را اضافه کنید. سس آن باید مقداری باشد که روی کوفته ها را بگیرد در قابلمه را نگذارید .تا بعد از یک ساعت در سس خوب پخته شود.
نیم ساعت مانده به اینکه کوفته ها آماده شود سیب زمینی را خوب شسته و سپس و در سس ریخته تا بعد از نیم ساعت آنها هم به همراه کوفته آماده شود.
بهترین رژِیم غذایی برای بعد از زایمان
نکات مهم در تهیه کوفته تبریزی
وقتی قرار باشد کوفته به صورت مجلسی تهیه شود، معمولا تمام مواد را به صورت یک یا دو کوفته بزرگ در میآورند و داخل کوفتهها را بسته به تعداد نفرات با تخم مرغ آب پز و سایر مواد پر میکنند.
برخی برای اطمینان از باز نشدن کوفته، آنها را جداگانه و محکم لای یک دستمال توری نازک و البته تمیز و بهداشتی قرار میدهند و داخل سس میگذارند.
انواعی دیگر از کوفته تبریزی تهیه میشود که به اسامی دیگری شهرت دارند. از جمله کوفته شاخدار یا کوفته مرغ ، کوفته معلا (آرباب کوفتسی) و…
دلیل اینکه چند بار تاکید شده است که کل مواد را بدون نمک آماده کنید این است که اندازه نمک از دست شما خارج نشود و کوفته بینمک یا شور نشود. بهتر است تمام مواد را بینمک آماده کنید و هنگام ورز دادن کوفته نمک را اضافه کنید. برای این مقدار مواد به طور متعادل ۲ قاشق غذا خوری نمک کافی است.
گوشتی که برای کوفته تبریزی استفاده میکنید بهتر است مخلوطی از گوشت مغز ران گوسفند و فیله گوساله باشد. چربی و گرمی گوشت گوسفند و سردی و یکدستی گوشت گوساله باعث میشود که کوفته هم خشک نشود و هم طعم بهتری داشته باشد. فقط دقت کنید که گوشت خیلی هم چرب نباشد.
کوفته به خودی خود سنگین است و ممکن است برای معدههای حساس ایجاد ناراحتی کند، میتوانید برای کم کردن سنگینی کوفته، برای افراد حساس و یا کودکان، تخم مرغ داخل آن را حذف کنید.
به جای این مقدار گوجه فرنگی برای تهیه سس کوفته تبریزی، میتوانید از ۳ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی استفاده کنید. در این صورت مقدار نمک داخل کوفته را کمتر در نظر بگیرید و نمک داخل سس را کاملا حذف کنید.
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 1 ساعت می باشد.
توجه کنید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 6 نفر مناسب می باشد .
دلایل باز شدن کوفته :
متعادل نبودن نسبت مواد اولیه
پختن کامل لپه
مقدار لپه بیش از حد
چرب بودن بیش از حد گوشت
درست ورز ندادن مایه کوفته
کم بودن مایع سس و پائین بودن دمای سس هنگامی که کوفتهها را به سس اضافه میکنید.
پینگ بک: غذای مخصوص ناهار سیزده بدر | فایل دی