16 آوریل, 2024

10 ماده طبیعی برای خلاص شدن از شر آفت دهان

10 ماده طبیعی برای خلاص شدن از شر آفت دهان

فایل دی : آفت دهان دردناک است و در صورت ابتلا به آن نمی‌توانید حرف بزنید و غذا بخورید و شرایط بسیار بدی را متحمل خواهید شد. این آفت‌ها در داخل دهان، داخل فضای گونه، زیر زبان و یا زیر لب ایجاد می‌شوند. 24 ساعت پیش از ظاهر شدن این زخم‌ها احساس درد و سوزش خواهید داشت. سپس زخم‌های سفیدرنگ ایجاد شده و به‌تدریج قرمز خواهند شد.

معمولاً این زخم 1 تا 2 هفته باقی می‌مانند اما برای اینکه از شر آن‌ها خلاص شوید درمان‌های طبیعی وجود دارد که تأثیرگذار هستند. اگر پس از استفاده از این داروهای طبیعی بازهم درد داشته باشید باید به پزشک مراجعه کنید. در اینجا لیست 10 ماده طبیعی برای درمان آفت دهان را به شما معرفی می‌کنیم.

1. عسل
عسل برای سلامتی بسیار مفید است و خواص آرام‌کننده، ضدعفونی‌کننده و آنتی باکتریال دارد. در اینجا باید 1 قاشق غذاخوری عسل را روی آفت دهان قرار دهید. این امر ممکن است در ابتدا دردناک باشد اما رفته‌رفته درد و التهاب را کاهش می‌دهد. این فرایند را چند بار در روز انجام دهید. همچنین می‌توانید 1 قاشق غذاخوری عسل را با یک‌چهارم قاشق غذاخوری زردچوبه ترکیب نموده و خمیر ایجاد شده را روی زخم قرار دهید. پس از چند دقیقه دهان را بشویید. می‌توانید این کار را چند بار در روز انجام دهید.

2. نمک
اگرچه نمک ممکن است درد و سوزش زخم را افزایش دهد اما بسیار تأثیرگذار است. همچنین نمک در خانه هر فردی وجود دارد پس به‌راحتی به آن دسترسی خواهید داشت. 1 قاشق غذاخوری نمک را با یک لیوان آب گرم مخلوط نموده و به مدت 30 ثانیه در دهان خود نگه دارید. سپس کمی نمک را در دهان بگذارید. اگرچه ممکن است دردناک باشد اما مؤثر است. مخلوط آب‌نمک دهان را ضدعفونی کرده و نمک هم آفت دهان را از بین می‌برد. می‌توانید این فرایند را 4 تا 5 بار در روز انجام دهید.

3. ماست
خوردن یک فنجان ماست در روز آفت دهان را درمان می‌کند. این روش درمانی هم مانند بقیه روش‌های این لیست آسان است. مطالعات نشان می‌دهد محیط‌های میکروبی مانند لاکتوباسیلوس باکتری مولد آفت دهان را از بین می‌برد. گفته می‌شود ماست این باکتری را داراست و بنابراین مانع ایجاد آفت دهان می‌شود.

4. آلوورا
خواص ضدالتهابی و آنتی باکتریال آلوورا درد را کاهش داده و پروسه درمان را سریع‌تر می‌کند. این ماده درمانی بسیار مؤثر است و برای این کار باید ژل آلوورا را روی زخم دهان قرار دهید. این کار را چند بار در روز انجام دهید. روش دیگر این است که آب آلوورا را تهیه نموده و 3 تا 4 بار در روز دهان خود را با آن شستشو دهید. برای دریافت نتیجه سریع‌تر 3 بار در روز از 2 قاشق غذاخوری ژل آلوورا استفاده کنید.

5. مکمل ویتامین ب
در صورت کمبود ویتامین ب 12 در رژیم غذایی خود با آفت دهان مواجه خواهید شد. بنابراین افزایش مصرف مکمل‌های ویتامین ب می‌تواند احتمال ابتلا به آفت دهان را کاهش دهد. طبق تحقیقات انجام‌شده در سال 2017 مصرف 1000 گرم ویتامین ب 12 کمتر به آفت دهان مبتلا می‌شوید. با افزایش مصرف شیر، تخم‌مرغ، گوشت، ماهی و غیره، کمبود ویتامین ب 12 جبران خواهد شد.

6. گشنیز
اگرچه شاید خیلی‌ها گشنیز را دوست نداشته باشند اما این ماده می‌تواند بسیاری از مشکلات را برطرف کند. خواص ضدعفونی‌کننده، ضدالتهابی و آنتی باکتریال آن درد و ناراحتی ناشی از زخم‌ها را از بین می‌برد. برای این کار آب را روی دما بگذارید تا بجوشد سپس کمی گشنیز به آن اضافه کنید. پس‌ازاینکه آب خنک شد دهان خود را با آن شستشو دهید. این فرایند را حداقل 3 تا 4 بار در روز انجام دهید. به‌جای برگ گشنیز می‌توانید از دانه آن هم استفاده کنید. 1 فنجان دانه گشنیز را در آب جوشان ریخته و سپس 3 تا 4 بار در روز دهان خود را با آن شستشو دهید.

7. جوش‌شیرین
جوش‌شیرین افت دهان و التهاب آن را از بین می‌برد. همچنین با کاهش اسید بدن سریع‌تر از شر آفت دهان رها می‌شوید. برای این کار 1 قاشق غذاخوری جوش‌شیرین را در نصف فنجان آب حل کنید. حدود 15 تا 30 ثانیه دهان خود را با این محلول شستشو دهید. می‌توانید این روش را هر چند ساعت یک‌بار انجام دهید.

8. چای کیسه‌ای
ازآنجایی‌که هرروز چای می‌نوشیم پس چای کیسه‌ای در دسترسمان هست. می‌توانیم از همان کیسه‌های استفاده‌شده مجدداً استفاده کنیم و بنابراین صرفه‌جویی کرده‌ایم. در این روش چای کیسه‌ای را حدود 5 دقیقه روی آفت دهان قرار دهید تا درد سریعاً کاهش پیدا کند. چای حاوی موادی است که اسید بدن را کاهش داده و التهاب زخم را کاهش می‌دهد.

9. منیزیم هیدروکسید
خواص آنتی‌اسیدی منیزیم هیدروکسید یا شیر منیزیم اسید دهان را خنثی نموده و درد را کاهش می‌دهد. کمی از این محلول را در دهان ریخته و شستشو دهید. همچنین می‌توانید کمی پنبه را به آن آغشته کرده و 3 یا 4 بار روی زخم بگذارید. می‌توانید آن را به‌تنهایی استفاده کرده و یا با محلول دیفن‌هیدرامین ترکیب کنید و به کار ببرید.

10. مریم‌گلی
آخرین درمان استفاده از داروی گیاهی مریم‌گلی است که به دلیل خواص ضدالتهابی آن از دوران باستان استفاده می‌شود. زیرا باکتری و ویروس‌ها را از بین برده و به دلیل خواص ضدالتهابی و ضدعفونی‌کننده بسیاری از مشکلات دهان را درمان می‌کند. دهان‌شویه مریم‌گلی در داروخانه‌ها وجود دارد که می‌توانید از آن استفاده کنید. خودتان می‌توانید 1 تا 2 قاشق غذاخوری برگ مریم‌گلی را در آب جوش ریخته و سپس بگذارید حداقل 5 دقیقه خنک شود. پس از خنک شدن دهان خود را با آن شستشو داده و سپس خارج کنید.

تمام این روش‌های درمانی طبیعی بوده و عوارض جانبی ندارند. همچنین به‌سرعت آفت دهان را از بین می‌برند. اگر از روش‌های درمانی دیگری نیز استفاده می‌کنید می‌توانید آن‌ها را با ما در میان بگذارید.

ما در فایل دی جدیدترین آموزش ها را برای شما فراهم نموده ایم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *