29 مارس, 2024
غذای مخصوص ناهار سیزده بدر

غذای مخصوص ناهار سیزده بدر

یکی از پسندیده‌ترین سنت‌های ایرانیان رفتن به دل کوه و طبیعت یا همان سیزده بدر است. در این روز که به روز طبیعت هم مشهور است همگی به اتفاق خانواده و دوستان به طبیعت می‌روند، سبزه گره می‌زنند و مراسمات خاصی که وجود دارد را در کمال صفا و صمیمیت انجام می‌دهند. در این روز خاطره‌انگیز داشتن یک ناهار خوشمزه و مخصوص خوشی‌ها را چند برابر می‌کند.

پیشنهاد ما برای ناهار مخصوص سیزده بدر استفاده از غذاهای اصیل ایرانی مثل انواع پلو و ته‌چین است. یکی از پلوهای محبوب در میان ایرانی‌ها پلوهای زعفرانی است. زمانی این محبوبیت دو چندان می‌شود که با گوشت ماهیچه یا مرغ هم ترکیب شود. استفاده از دیگر چاشنی‌ها و سبزیجات معطر به هنگام طبخ آن هم می‌تواند به هر چه خوش‌طعم‌تر شدن این غذا کمک کند:

غذای مخصوص ناهار سیزده بدر

غذای مخصوص ناهار سیزده بدر

مواد لازم برای تهیه شوید پلو با مرغ زعفرانی مخصوص سیزده بدر

 برنج  2 پیمانه
 سینه مرغ  1/2 عدد
 رب گوجه فرنگی  1 ق غذاخوری
شوید خرد شده  100 گرم
 زعفران دم کرده  2 ق غذاخوری
 پیاز  1 عدد
لیمو ترش  1 عدد
 کره یا روغن مایع  به میزان لازم

طرز تهیه شوید پلو با مرغ زعفرانی
قبل از هرچیز برنج را از چند ساعت قبل خیس کنید و سپس مرغ را به قطعات دلخواه خرد کرده و به همراه یک عدد پیاز و کمی نمک و آب و نصف لیمو ترش مخلوط کرده و بگذارید خوب پخته شود.
مرغ را به قطعات دلخواه خرد کنید و مقداری از زعفران دم کرده به همراه آب لیمو ترش و نمک را به مرغ اضافنه کرده و مخلوط کنید تا تمام تکه‌های مرغ‌ آغشته به زعفران شوند.
آب برنج را روی اجاق گاز بگذارید تا به جوش بیاید و در همین فاصله شوید را شسته و خرد کنید.
روغن مایع یا کره را داخل تابه بریزید (توصیه می‌کنیم از کره استفاده کنید چون طعم پلو بسیار خوشمزه‌تر می‌شود)
در این مرحله رب را اضافه کرده و داخل کره کمی تفت دهید سپس مرغ‌ها را به آن اضافه کنید و حدود یک پیمانه آب به سس اضافه کرده و بگذارید کمی جا بیفتد.
شویدهای تازه و خرد شده را در روغن تفت دهید.
برنج را آبکش کرده و ته دیگ مورد علاقه‌تان را قرار دهید.
در این مرحله لایه لایه از برنج و شوید و مایع مرغ بریزید.
در آخر پلو را توی دیس بکشید و کمی زعفران و روغن داغ را مخلوط کرده و روی برنج بریزید.

توجه: پیشنهاد می‌کنیم این غذا را با ترشی و زیتون سرو کنید.

 

اگرچه غذاهای اصیل و سنتی ایرانی همیشه جای خود را در میان سفره‌های ایرانی داشته‌اند اما برخی افراد ترجیح می‌دهند برای ناهار مخصوص سیزده بدر و بیرون رفتن از خانه از غذاها و میان‌وعده‌هایی که سریع و آسان آماده می‌شوند و حمل آن‌ها راحت‌تر است استفاده کنند. ساندویچ‌های خانگی در این مواقع بهترین گزینه است:

 

مواد لازم برای تهیه ساندویچ مرغ و فلفل دلمه‌ای مخصوص سیزده بدر

 مرغ  1 عدد
 پیاز  1 عدد
 فلفل دلمه ای  نصف یک عدد
سس فرانسوی  به میزان لازم
 گوجه و خیارشور  به میزان لازم
 نمک و فلفل  به میزان لازم

طرز تهیه ساندویچ مرغ و فلفل دلمه‌ای
در ابتدای کار مرغ را داخل قابلمه‌ای پر از آب گذاشته و با یک عدد پیاز متوسط و کمی نمک و فلفل آن را بپزید.
برای گرفتن بوی بد مرغ فلفل دلمه‌ای را خرد کنید و در داخل قابلمه‌ای که مرغ آن در حال طبخ است بریزید. به این ترتیب بوی بد مرغ خیلی راحت از بین می‌رود.
بعد از اینکه مرغ پخته شد، کمی روغن داخل تابه بریزید و بعد از داغ کردن آن تکه‌های پخته شده مرغ را داخل روغن سرخ کنید. مرغ شما به این ترتیب حسابی برشته و البته خوشمزه می‌شود.
بعد از آنکه مرغ سرخ شده را از روی روغن برداشتید می‌توانید آن را خرد کنید و داخل هر مدل نانی که دوست دارید بگذارید.
ساندویچ مرغ را همراه با گوجه و خیارشور و البته سس فرانسوی نوش جان کنید.

==========

طرز تهیه کوفته تبریزی مخصوص که طرفداران زیادی هم دارد.

ما در فایل دی جدیدترین آموزش ها را برای شما فراهم نموده ایم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *